Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zondagsbrood

  • Kooktijd15 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Zondagsbrood

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 40 g Planta met boter
  • 4 - 8 sneetjes serranoham of gandaham
  • 1 zakje rucola
  • 4 eieren
  • 2 el witte azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout
Energy (kcal)262 kcal
Energy (kJ)1097 kJ
Protein (g)19.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)23.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)22.4 g
Sugar (g)1.6 g
Fibre (g)1.2 g
Fat (g)9.7 g
Saturated fat (g)3.3 g
Unsaturated fat (g)3.7 g
Monounsaturated fat (g)2.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)216 mg
Sodium (mg)694 mg
Salt (g)1.73 g
Vitamin A (IU)581 IU
Vitamin C (mg)1.8 mg
Calcium (mg)69 mg
Iron (mg)2.64 mg
Potassium (mg)174 mg

Instructies

  1. Breng in een kookpot 2 liter water, samen met 2 eetlepels witte azijn aan de kook.
  2. Besmeer intussen de 4 sneden boerenbrood gelijkmatig met de Planta met boter.
  3. Spoel de rucola kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel de blaadjes naar eigen smaak over de boterhammen. Beleg elke boterham met 1 à 2 sneetjes ham.
  4. Draai het vuur lager als het water kookt (tot het nog lichtjes pruttelt). Pocheer de eieren in het water. Breek hiervoor eerst elk ei voorzichtig in een kopje en laat ze zachtjes in het kokende water glijden. Pocheer de eieren 3 à 4 minuten en schep ze daarna uit het water met een schuimspaan. Laat de eieren even uitlekken op keukenpapier en snijd ze indien nodig een beetje bij. Leg op elke boterham een gepocheerd ei en kruid af met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout.