Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Geschiedenis

Planta maakt smakelijke smeer- en bakalternatieven die ervoor zorgen dat je hele gezin kan genieten van al het goede van plantaardige vetten. Planta is namelijk een bron van essentiƫle vetzuren. Je lichaam heeft deze vetzuren wel nodig, maar kan ze niet zelf aanmaken. Daarom is Planta een goede basis voor een evenwichtig voedingspatroon, om elke dag opnieuw te smeren.

Alternatief voor boter

In 1869 vond de Fransman Hyppolite Mège-Mouriès een alternatief uit voor boter om te smeren en te koken. Hij noemde het ‘margarine’, naar het Griekse woord margarines. Dat betekent ‘parel’ en verwijst naar het parelmoerachtige uitzicht van zijn uitvinding.

Planta werd in 1953 door Unilever geïntroduceerd als hét smeeralternatief voor alle Belgische families. De naam verwijst ook naar de plantaardige oorsprong van onze producten: plantaardige oliën, waaronder koolzaad-, mais- en zonnebloemolie.

Lekker, zacht en gezond

Door de jaren heen werd Planta steeds zachter en smeerbaarder. Zo is ons product perfect geschikt als dagelijkse bron van essentiële vetten en vitaminen A, D en E. Elke dag heeft ons lichaam, zowel jong als oud, immers vitamines en essentiële vetten nodig om in goede vorm te blijven.

We hebben ons als merk van bij de aanvang opgesteld als een partner die actief wil meewerken aan de groei en ontwikkeling van onze gezinnen en kinderen. En we zijn vast van plan om dat nog lang te blijven!