Wentelteefjes 'de luxe'
Kooktijd15 minuten
Bereidingstijd
Porties4 porties

Ingrediënten
- 2 dl melk
- 1 dl light room
- 2 eieren
- 0.5 vanillestokje (of vanillesuiker)
- 60 g suiker
- 8 boterhammen
- Planta Bakken en Braden
- 1 pakje verse roomkaas
- 1 bakje frambozen (of ander zacht fruit)
- poedersuiker
Energy (kcal) | 4492 kcal |
Energy (kJ) | 18769 kJ |
Protein (g) | 153.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 807.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 762.3 g |
Sugar (g) | 101.1 g |
Fibre (g) | 45.2 g |
Fat (g) | 66.3 g |
Saturated fat (g) | 18.9 g |
Unsaturated fat (g) | 40.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 13.6 g |
Polyunsaturated fat (g) | 26.8 g |
Trans fat (g) | 0.3 g |
Cholesterol (mg) | 147 mg |
Sodium (mg) | 8019 mg |
Salt (g) | 20.05 g |
Vitamin A (IU) | 683 IU |
Vitamin C (mg) | 7.9 mg |
Calcium (mg) | 4271 mg |
Iron (mg) | 58.30 mg |
Potassium (mg) | 2035 mg |
Instructies
- Meng de melk, light room, eieren, vanille, suiker en het zout in een kom. Schenk het mengsel in een platte (oven)schaal, leg de boterhammen erin en laat ze even weken.
- Verhit de Planta in een koekenpan en bak hierin 4 boterhammen aan 1 kant mooi goudbruin. Verdeel de roomkaas over deze boterhammen en beleg ze met de frambozen. Leg de 4 andere boterhammen erop en druk ze stevig aan.
- Draai de sandwiches nu om en bak ze aan de andere kant ook mooi goudbruin.
- Bestrooi ze voor het opdienen nog even met poedersuiker.