Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Picknickbrood

  • Kooktijd30 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties8 porties
recipe image Picknickbrood

Ingrediënten

  • 3 grote (rode) uien
  • Planta Bakken en Braden
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 geroosterde paprika's (zelf geroosterd en ontveld of uit pot)
  • 2 vleestomaten of pomodori
  • 1 groot rond brood (pain de campagne)
  • 1 pakje verse roomkaas met kruiden
  • 1 bosje basilicum
Energy (kcal)56 kcal
Energy (kJ)232 kJ
Protein (g)2.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)12.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)9.0 g
Sugar (g)6.1 g
Fibre (g)3.7 g
Fat (g)0.4 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)8 mg
Salt (g)0.02 g
Vitamin A (IU)645 IU
Vitamin C (mg)72.3 mg
Calcium (mg)32 mg
Iron (mg)0.65 mg
Potassium (mg)455 mg

Instructies

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de Planta in een pan en bak de uiringen even aan. Laat ze afkoelen.
  2. Snijd de aubergine en courgette in lange plakken. Verhit de grillpan en rooster de plakken. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de kap van het brood en hol het brood uit.
  4. Bestrijk de binnenkant met kruidenkaas.
  5. Vul het brood met verschillende lagen groenten en blaadjes basilicum. Druk het goed aan en zet de kap er weer op. Bind een mooie strik om het brood en neem het zo mee naar de picknick. Snijd het brood ter plekke in mooie punten.