Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nineties ontbijt

  • Kooktijd20 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Nineties ontbijt

Ingrediënten

  • 2 el Planta Classic
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • peper en zout
  • 4 stukken ciabatta
  • 4 eieren
  • 1 tomaten
  • 4 witte champignons
  • 8 el geraspte Emmental
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 l bronwater
  • 400 g volkoren cornflakes
  • 4 tl honing
  • 500 ml halfvolle melk
Energy (kcal)224 kcal
Energy (kJ)939 kJ
Protein (g)13.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)23.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)22.1 g
Sugar (g)13.8 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)8.5 g
Saturated fat (g)3.4 g
Unsaturated fat (g)4.1 g
Monounsaturated fat (g)2.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.2 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)226 mg
Sodium (mg)250 mg
Salt (g)0.62 g
Vitamin A (IU)936 IU
Vitamin C (mg)6.9 mg
Calcium (mg)191 mg
Iron (mg)1.37 mg
Potassium (mg)391 mg

Instructies

  1. Maak eerst de boerenomelet. Was en snijd de tomaat in schijfjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  2. Breek de eitjes in een kom en klop ze los met wat peper en zout.
  3. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak de champignon- en tomatenschijfjes kort.
  4. Giet de losgeklopte eitjes erbij en draai het vuur laag. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte emmental en laat een vijftal minuutjes zachtjes bakken, tot de kaas gesmolten is en het oppervlak gestold is. Garneer met wat gehakte peterselie en houd warm.
  5. Snijd 4 stukken van het ciabattabrood en snijd ze middendoor. Bestrijk elk stuk met Planta en leg hierop een kwart van de boerenomelet.
  6. Verdeel de volkoren cornflakes over 4 ontbijtschaaltjes en doe op elk schaaltje een theelepel honing en 125 ml koude halfvolle melk.
  7. Serveer dit ontbijt met een groot glas fris, maar niet ijskoud, bronwater.