Nineties ontbijt
Kooktijd20 minuten
Porties4 porties

Ingrediënten
- 2 el Planta Classic
- 1 el Solo Vloeibaar
- peper en zout
- 4 stukken ciabatta
- 4 eieren
- 1 tomaten
- 4 witte champignons
- 8 el geraspte Emmental
- 2 el gehakte peterselie
- 1 l bronwater
- 400 g volkoren cornflakes
- 4 tl honing
- 500 ml halfvolle melk
Energy (kcal) | 224 kcal |
Energy (kJ) | 939 kJ |
Protein (g) | 13.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 23.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 22.1 g |
Sugar (g) | 13.8 g |
Fibre (g) | 1.0 g |
Fat (g) | 8.5 g |
Saturated fat (g) | 3.4 g |
Unsaturated fat (g) | 4.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 2.8 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.2 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 226 mg |
Sodium (mg) | 250 mg |
Salt (g) | 0.62 g |
Vitamin A (IU) | 936 IU |
Vitamin C (mg) | 6.9 mg |
Calcium (mg) | 191 mg |
Iron (mg) | 1.37 mg |
Potassium (mg) | 391 mg |
Instructies
- Maak eerst de boerenomelet. Was en snijd de tomaat in schijfjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
- Breek de eitjes in een kom en klop ze los met wat peper en zout.
- Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak de champignon- en tomatenschijfjes kort.
- Giet de losgeklopte eitjes erbij en draai het vuur laag. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte emmental en laat een vijftal minuutjes zachtjes bakken, tot de kaas gesmolten is en het oppervlak gestold is. Garneer met wat gehakte peterselie en houd warm.
- Snijd 4 stukken van het ciabattabrood en snijd ze middendoor. Bestrijk elk stuk met Planta en leg hierop een kwart van de boerenomelet.
- Verdeel de volkoren cornflakes over 4 ontbijtschaaltjes en doe op elk schaaltje een theelepel honing en 125 ml koude halfvolle melk.
- Serveer dit ontbijt met een groot glas fris, maar niet ijskoud, bronwater.