Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Suikerbrood met aardbeien en amandelen

  • Kooktijd15 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Suikerbrood met aardbeien en amandelen

Ingrediënten

  • 4 el geschaafde amandelen
  • 4 el suiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 suikerbroodje
  • Planta met boter
Energy (kcal)98 kcal
Energy (kJ)411 kJ
Protein (g)1.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)16.4 g
Sugar (g)15.7 g
Fibre (g)1.8 g
Fat (g)2.8 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)2.4 g
Monounsaturated fat (g)1.7 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)7 IU
Vitamin C (mg)34.5 mg
Calcium (mg)24 mg
Iron (mg)0.44 mg
Potassium (mg)128 mg

Instructies

  1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge pan. Strooi de suiker erover, schud alles even om en neem de pan van het fornuis zodra de suiker goed met de amandelen gemengd is. Laat de gesuikerde amandelen op keukenpapier uitlekken.
  2. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Snijd dikke boterhammen van het brood en besmeer ze met Planta met boter. Beleg de boterhammen met sneetjes aardbeien en bestrooi met de gesuikerde amandelen.