Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Turn over eggs

  • Kooktijd10 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Turn over eggs

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • Planta Bakken en Braden
  • 4 eieren
Energy (kcal)162 kcal
Energy (kJ)680 kJ
Protein (g)10.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)15.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.3 g
Sugar (g)1.7 g
Fibre (g)0.8 g
Fat (g)6.5 g
Saturated fat (g)2.0 g
Unsaturated fat (g)3.9 g
Monounsaturated fat (g)2.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)216 mg
Sodium (mg)230 mg
Salt (g)0.57 g
Vitamin A (IU)314 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)110 mg
Iron (mg)2.09 mg
Potassium (mg)115 mg

Instructies

  1. Steek (bijvoorbeeld met een vormpje of een glas) een rond gat in het midden van de boterhammen.
  2. Verhit de Planta in een grote pan, leg de boterhammen erin en breek een eitje in elke holte.
  3. Laat het ei gaar worden, keer de boterhammen en bak ook de andere kant. Bestrooi de boterhammen met zout en peper.
  4. Zet een fles ketchup op tafel.
Je kunt voor dit gerecht natuurlijk allerlei vormen uit het brood snijden. Denk aan een gezichtje, een hart of een bloem.