Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sixties ontbijt

  • Kooktijd15 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Sixties ontbijt

Ingrediënten

  • 3 el Planta Classic
  • 8 sneetjes toastbrood
  • 8 el vloeibare acaciahoning
  • 8 el kersenjam
  • 500 g muesli met rozijnen en noten
  • 1 l halfvolle melk
  • 8 perssinaasappels
  • 2 pompelmoezen
  • 2 bananen
  • 1 rode appel
  • 2 gekonfijte kersen
Energy (kcal)2968 kcal
Energy (kJ)12422 kJ
Protein (g)21.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)717.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)692.9 g
Sugar (g)595.8 g
Fibre (g)24.6 g
Fat (g)11.3 g
Saturated fat (g)4.2 g
Unsaturated fat (g)6.3 g
Monounsaturated fat (g)4.4 g
Polyunsaturated fat (g)1.9 g
Trans fat (g)0.2 g
Cholesterol (mg)20 mg
Sodium (mg)1587 mg
Salt (g)3.97 g
Vitamin A (IU)1212 IU
Vitamin C (mg)8.7 mg
Calcium (mg)311 mg
Iron (mg)11.30 mg
Potassium (mg)1170 mg

Instructies

  1. Snijd de sinaasappels doormidden en pers het sap eruit. Verdeel het sap over 4 glazen en houd ze koel.
  2. Snijd de pompelmoezen in twee, leg ze op een dessertbordje en garneer ze met een halve gekonfijte kers.
  3. Verdeel de muesli over 4 ontbijtschaaltjes. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes en verdeel ze over de 4 schaaltjes muesli. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne schijfjes. Verdeel over de schaaltjes muesli.
  4. Overgiet elk mueslischaaltjes met ongeveer 200 ml koude melk en laat even trekken.
  5. Toast het brood. Bestrijk 4 sneetjes met een laagje Planta en kersenjam en 4 sneetjes met een laagje Planta en honing.