Sixties ontbijt
Kooktijd15 minuten
Bereidingstijd
Porties4 porties

Ingrediënten
- 3 el Planta Classic
- 8 sneetjes toastbrood
- 8 el vloeibare acaciahoning
- 8 el kersenjam
- 500 g muesli met rozijnen en noten
- 1 l halfvolle melk
- 8 perssinaasappels
- 2 pompelmoezen
- 2 bananen
- 1 rode appel
- 2 gekonfijte kersen
Energy (kcal) | 2968 kcal |
Energy (kJ) | 12422 kJ |
Protein (g) | 21.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 717.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 692.9 g |
Sugar (g) | 595.8 g |
Fibre (g) | 24.6 g |
Fat (g) | 11.3 g |
Saturated fat (g) | 4.2 g |
Unsaturated fat (g) | 6.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 4.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.9 g |
Trans fat (g) | 0.2 g |
Cholesterol (mg) | 20 mg |
Sodium (mg) | 1587 mg |
Salt (g) | 3.97 g |
Vitamin A (IU) | 1212 IU |
Vitamin C (mg) | 8.7 mg |
Calcium (mg) | 311 mg |
Iron (mg) | 11.30 mg |
Potassium (mg) | 1170 mg |
Instructies
- Snijd de sinaasappels doormidden en pers het sap eruit. Verdeel het sap over 4 glazen en houd ze koel.
- Snijd de pompelmoezen in twee, leg ze op een dessertbordje en garneer ze met een halve gekonfijte kers.
- Verdeel de muesli over 4 ontbijtschaaltjes. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes en verdeel ze over de 4 schaaltjes muesli. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne schijfjes. Verdeel over de schaaltjes muesli.
- Overgiet elk mueslischaaltjes met ongeveer 200 ml koude melk en laat even trekken.
- Toast het brood. Bestrijk 4 sneetjes met een laagje Planta en kersenjam en 4 sneetjes met een laagje Planta en honing.