Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Notenbrood met honing

  • Kooktijd10 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Notenbrood met honing

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden witbrood
  • 40 g Planta met boter
  • 4 el vloeibare honing
  • 40 g noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten, … naar keuze of gemengd)
Energy (kcal)228 kcal
Energy (kJ)952 kJ
Protein (g)5.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)36.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)33.9 g
Sugar (g)15.0 g
Fibre (g)2.2 g
Fat (g)7.5 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)6.3 g
Monounsaturated fat (g)4.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)222 mg
Salt (g)0.55 g
Vitamin A (IU)2 IU
Vitamin C (mg)0.7 mg
Calcium (mg)129 mg
Iron (mg)2.15 mg
Potassium (mg)128 mg

Instructies

  1. Hak de noten grof met een scherp mes. Zet een koekenpan op het vuur en rooster de noten krokant zonder vetstof.
  2. Besmeer de 4 sneden witbrood gelijkmatig met de Planta met boter. Verdeel daarna over elke boterham een eetlepel van de vloeibare honing. Werk af met de geroosterde nootjes.