Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nillies ontbijt

  • Kooktijd30 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Nillies ontbijt

Ingrediënten

  • 2 el Planta Classic
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 4 sneetjes speltbrood
  • 150 g Camembert
  • 150 g Bûche geitenkaas
  • 115 g witte bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 8 el ahornsiroop
  • 4 kopjes espresso
Energy (kcal)660 kcal
Energy (kJ)2763 kJ
Protein (g)29.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)76.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)74.0 g
Sugar (g)30.2 g
Fibre (g)2.8 g
Fat (g)26.5 g
Saturated fat (g)15.7 g
Unsaturated fat (g)8.7 g
Monounsaturated fat (g)7.1 g
Polyunsaturated fat (g)1.6 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)222 mg
Sodium (mg)869 mg
Salt (g)2.18 g
Vitamin A (IU)1186 IU
Vitamin C (mg)0.3 mg
Calcium (mg)473 mg
Iron (mg)2.17 mg
Potassium (mg)517 mg

Instructies

  1. Haal de kazen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Maak eerst de American pancakes. Scheid hiervoor de 3 eieren. Mix de eigelen met de bloem, de melk, het zout en het bakpoeder tot een stevige massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  3. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en schep er kleine porties van het beslag in. Bak kleine pannenkoekjes van ongeveer anderhalve centimeter dik. Draai ze na een minuut bakken om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Verwerk al het beslag.
  4. Besmeer de boterhammen met een laagje Planta, snijd ze doormidden en beleg elke helft met Camembert of geitenkaas.
  5. Serveer de pancakes op z’n Amerikaans, met ahornsiroop en schenk er een heerlijk kopje espresso bij.