Kiplekkere boterhammen met groentjes en mayodressing
Kooktijd15 minuten
Porties4 porties

Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 8 sneetjes multigranenbrood
- 2 el Solo Vloeibaar
- Planta met boter
- 1 zakje veldsla
- 2 tomaten
- 0.5 komkommer
- 2 el mayonaise
- 2 el magere yoghurt
- 1 el gehakte peterselie
Energy (kcal) | 424 kcal |
Energy (kJ) | 1775 kJ |
Protein (g) | 27.4 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 39.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 32.7 g |
Sugar (g) | 8.0 g |
Fibre (g) | 7.0 g |
Fat (g) | 17.2 g |
Saturated fat (g) | 4.0 g |
Unsaturated fat (g) | 11.7 g |
Monounsaturated fat (g) | 5.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 6.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 54 mg |
Sodium (mg) | 414 mg |
Salt (g) | 1.04 g |
Vitamin A (IU) | 663 IU |
Vitamin C (mg) | 10.0 mg |
Calcium (mg) | 120 mg |
Iron (mg) | 2.97 mg |
Potassium (mg) | 552 mg |
Instructies
- Spoel de veldsla en laat uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in dunne schijfjes. Was de tomaten en zijn ze in schijfjes.
- Borstel de kipfilets in met Solo Vloeibaar en kruid ze met peper, zout en wat paprikapoeder. Verhit een grillpan en bak de kipfilets in een 8-tal minuten aan beide zijden gaar. Houd apart.
- Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
- Besmeer de helft van de boterhammen met Planta met boter. Snijd de kipfilets in plakjes en beleg er de boterhammen mee. Lepel over elke boterham een eetlepel van de dressing en beleg verder met veldsla, plakjes komkommer en schijfjes tomaat. Dek af met de andere boterhammen en druk goed aan. Snijd elke boterham overlangs door, zodat je 8 driehoekjes krijgt.
Heb je wat gegrilde kip over van je barbecue? Gebruik ze voor deze boterhammen, zo krijgen ze een extra zomers tintje!