use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

  • Temps de cuisson25 minutes
  • Portions 4
recipe image Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

Ingrédients

  • 1 bloemkool
  • 15 g koriander
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rijpe mango
  • 6 el sinaasappelsap
  • 6 el zonnebloemolie
  • 500 g visfilet (wit)
  • 12 sneetjes brood
  • Planta

      Etapes de préparation

      1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel met koud water af en laat afkoelen.
      2. Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
      3. Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg 0.5 theelepel peper, wat zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
      4. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.
      5. Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met 0.5 theelepel peper, wat zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
      6. Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
      7. Besmeer de boterhammen met halvarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen, verdeel de salsa erover, leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.