Visburgersandwiches met bloemkoolsalade
Kooktijd25 minuten
Bereidingstijd
Porties4 porties

Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 15 g koriander
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 rijpe mango
- 6 el sinaasappelsap
- 6 el zonnebloemolie
- 500 g visfilet (wit)
- 12 sneetjes brood
- Planta
Energy (kcal) | 569 kcal |
Energy (kJ) | 2377 kJ |
Protein (g) | 30.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 57.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 52.3 g |
Sugar (g) | 13.2 g |
Fibre (g) | 5.1 g |
Fat (g) | 24.2 g |
Saturated fat (g) | 2.6 g |
Unsaturated fat (g) | 20.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 12.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 7.6 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 67 mg |
Sodium (mg) | 732 mg |
Salt (g) | 1.83 g |
Vitamin A (IU) | 993 IU |
Vitamin C (mg) | 54.5 mg |
Calcium (mg) | 290 mg |
Iron (mg) | 4.27 mg |
Potassium (mg) | 830 mg |
Instructies
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel met koud water af en laat afkoelen.
- Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg 0.5 theelepel peper, wat zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met 0.5 theelepel peper, wat zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
- Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
- Besmeer de boterhammen met halvarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen, verdeel de salsa erover, leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.