use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seventies ontbijt

  • Temps de cuisson20 minutes
  • Portions 4
recipe image Seventies ontbijt

Ingrédients

  • 2 el Planta Classic
  • 4 witte pistolets
  • 8 el chocopasta
  • 8 el abrikozenjam
  • 4 scharreleieren
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 zakjes Lipton Earl Grey thee
  • 4 klontjes rietsuiker
  • 4 schijfjes citroen
  • peper en zout

      Etapes de préparation

      1. Doe koud water in een kookpot en voeg een klein scheutje azijn toe. Doe de 4 eitjes (op kamertemperatuur) er voorzichtig in en breng aan de kook. Laat de eitjes vanaf het kookpunt nog 3 minuten doorkoken. Laat kort schrikken onder koud stromend water.
      2. Snijd de sneetjes boerenbrood in dunne reepjes.
      3. Snijd de pistolets doormidden en besmeer elke helft met Planta. Besmeer daarna 4 helften met chocopasta en 4 helften met abrikozenjam.
      4. Haal met een koffielepeltje de hoedjes van de eitjes en serveer ze met de broodsoldaatjes, peper en zout.
      5. Verwarm de theepot voor met heet water uit de kraan. Kook een liter water voor de thee. Hang 4 zakjes Lipton Earl Grey-thee in the theepot en schenk hierop het kokende water. Laat de thee een drietal minuten trekken. Leg bij elk kopje een schijfje citroen en een klontje rietsuiker. Schenk de thee in de kopjes.