Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Broodlaagjes met sla en boterhamworst

  • Kooktijd15 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Broodlaagjes met sla en boterhamworst

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 zakje (200 g) gemengde sla
  • 4 lente-uitjes
  • 8 el tomatenketchup
  • 0.5 tl milde kerriepoeder
  • 6 el Planta
  • 12 sneetjes brood
  • 8 plakjes boterhamworst
  • Extra nodig:
  • cocktailprikkers
Energy (kcal)298 kcal
Energy (kJ)1246 kJ
Protein (g)9.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)57.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)54.1 g
Sugar (g)13.8 g
Fibre (g)3.8 g
Fat (g)3.1 g
Saturated fat (g)0.7 g
Unsaturated fat (g)2.1 g
Monounsaturated fat (g)0.6 g
Polyunsaturated fat (g)1.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)763 mg
Salt (g)1.90 g
Vitamin A (IU)2774 IU
Vitamin C (mg)9.2 mg
Calcium (mg)275 mg
Iron (mg)4.15 mg
Potassium (mg)425 mg

Instructies

  1. Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en scheur de sla eventueel in kleine stukjes. Hak de lente-uitjes fijn.
  2. Meng 4 eetlepels ketchup met de kerrie, Planta en de lente-uitjes.
  3. Besmeer de boterhammen met de lente-ui-ketchupboter.
  4. Beleg 4 boterhammen met de helft van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg er 4 boterhammen met de besmeerde kant naar boven op. Beleg deze met de rest van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg de andere 4 boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op.
  5. Prik in elke hoek een prikker, en snijd de boterhammen schuin in vier punten. Verdeel ze over 4 borden en schep de rest van de ketchup erbij.