Broodlaagjes met sla en boterhamworst
Kooktijd15 minuten
Bereidingstijd
Porties4 porties

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 zakje (200 g) gemengde sla
- 4 lente-uitjes
- 8 el tomatenketchup
- 0.5 tl milde kerriepoeder
- 6 el Planta
- 12 sneetjes brood
- 8 plakjes boterhamworst
- Extra nodig:
- cocktailprikkers
Energy (kcal) | 298 kcal |
Energy (kJ) | 1246 kJ |
Protein (g) | 9.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 57.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 54.1 g |
Sugar (g) | 13.8 g |
Fibre (g) | 3.8 g |
Fat (g) | 3.1 g |
Saturated fat (g) | 0.7 g |
Unsaturated fat (g) | 2.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.6 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 763 mg |
Salt (g) | 1.90 g |
Vitamin A (IU) | 2774 IU |
Vitamin C (mg) | 9.2 mg |
Calcium (mg) | 275 mg |
Iron (mg) | 4.15 mg |
Potassium (mg) | 425 mg |
Instructies
- Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en scheur de sla eventueel in kleine stukjes. Hak de lente-uitjes fijn.
- Meng 4 eetlepels ketchup met de kerrie, Planta en de lente-uitjes.
- Besmeer de boterhammen met de lente-ui-ketchupboter.
- Beleg 4 boterhammen met de helft van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg er 4 boterhammen met de besmeerde kant naar boven op. Beleg deze met de rest van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg de andere 4 boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op.
- Prik in elke hoek een prikker, en snijd de boterhammen schuin in vier punten. Verdeel ze over 4 borden en schep de rest van de ketchup erbij.