Boterhammetjes met steak minute, salade en bietjes
Kooktijd15 minuten
Bereidingstijd
Porties4 porties

Ingrediënten
- 2 kleine rode uien
- 1 blikje ananasstukjes (ca. 200 g)
- 4 el Solo Vloeibaar
- 4 dunne biefstukjes van ca. 100 g
- 8 sneetjes brood
- Planta met boter
- 1 zakje gemengde sla
- 400 g geraspte rode bietjes
- 6 el sladressing
Energy (kcal) | 420 kcal |
Energy (kJ) | 1754 kJ |
Protein (g) | 24.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 49.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 44.4 g |
Sugar (g) | 18.1 g |
Fibre (g) | 5.3 g |
Fat (g) | 14.0 g |
Saturated fat (g) | 3.4 g |
Unsaturated fat (g) | 4.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 3.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.3 g |
Trans fat (g) | 0.3 g |
Cholesterol (mg) | 63 mg |
Sodium (mg) | 656 mg |
Salt (g) | 1.64 g |
Vitamin A (IU) | 1806 IU |
Vitamin C (mg) | 7.8 mg |
Calcium (mg) | 192 mg |
Iron (mg) | 4.86 mg |
Potassium (mg) | 678 mg |
Instructies
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het vocht op en snijd de ananas klein.
- Verhit de helft van de Solo Vloeibaar in een pannetje en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak de uien en de ananas hierin 5 minuten op een laag vuur. Voeg het ananasvocht, wat peper en zout toe en kook tot het vocht bijna is verdampt. Laat de uienchutney een beetje afkoelen.
- Verhit ondertussen de rest van de Solo Vloeibaar in een grote pan. Bestrooi de biefstukjes aan beide kanten met wat peper en zout en bak ze in ca. 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Besmeer de boterhammen met Planta met boter. Meng de sla met bietjes en de dressing.
- Neem 4 borden. Beleg elke besmeerde boterham met een warm biefstukje en leg daarop een boterham met de besmeerde kant naar beneden. Verdeel de (warme of koude) uienchutney erover. Schep de salade ernaast.