Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bolletjes gezond met kaas-pijnboompitjessalade en komkommer

  • Kooktijd20 minuten
  • Bereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Bolletjes gezond met kaas-pijnboompitjessalade en komkommer

Ingrediënten

  • 4 el pijnboompitjes
  • 1 zakje Salad Mix voor vinaigrette met paprika
  • 8 el crème fraîche
  • 1 grote komkommer
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 200 g jonge kaas (stuk)
  • 12 mini rozijnenbollen
  • Planta met boter
  • Extra nodig:
  • cocktailprikkers
Energy (kcal)350 kcal
Energy (kJ)1463 kJ
Protein (g)16.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)13.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)10.6 g
Sugar (g)6.9 g
Fibre (g)2.5 g
Fat (g)27.6 g
Saturated fat (g)15.9 g
Unsaturated fat (g)5.6 g
Monounsaturated fat (g)2.1 g
Polyunsaturated fat (g)3.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)40 mg
Sodium (mg)420 mg
Salt (g)1.05 g
Vitamin A (IU)1098 IU
Vitamin C (mg)73.8 mg
Calcium (mg)33 mg
Iron (mg)1.38 mg
Potassium (mg)580 mg

Instructies

  1. Rooster de pijnboompitjes al roerend in een droge pan lichtbruin.
  2. Bereid de saladmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de helft van de dressing met de crème fraîche. Houd de rest van de sladressing apart.
  3. Schil de komkommer. Hak voor de spread de helft van de komkommer, de paprika, de tomaten en alle kaas in heel kleine blokjes. Snijd de rest van de groenten in grotere stukjes voor de salade.
  4. Meng voor de spread de gehakte groenten met de kaas, de pijnboompitjes en het roommengsel. Meng voor de salade de grotere stukjes groenten met de rest van de sladressing.
  5. Snijd de rozijnenbolletjes open, besmeer ze met Planta met boter en beleg ze met de kaas-pijnboompitjesspread. Snijd de bolletjes elk in 4, steek in elk kwartje een cocktailprikker en leg ze op 4 borden. Serveer de salade erbij.