Contact

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag die er niet tussen staat en waarvan je de informatie ook niet kunt vinden op de site, stel de vraag dan via het webformulier en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

 • Welke allergenen zitten er in Planta-producten?

  Bij de productinformatie vind je alle ingrediënten en allergenen per product.

 • Hoe lang zijn Planta producten houdbaar?

  Op elke verpakking staat aangegeven hoe lang een product houdbaar is en het maakt daarbij niet uit of de verpakking open is geweest of niet. Bewaar de producten in de koelkast.

 • Hoe groot is de verpakking van de Planta vlootjes?

  Er zijn vlootjes van 250, 500 en 1kg gram verkrijgbaar. De margarines om te bakken en te braden zijn er in wikkel van 250 g en een vlootje van 1kg.

 • Hoeveel margarine hebben jonge kinderen nodig?

  VIGeZ en Kind & Gezin raden voor peuters en kleuters tot 6 jaar aan elk sneetje brood te besmeren met 5 gram smeervet. Er is voldoende gesmeerd wanneer het brood nog net te zien is. Een dagelijkse hoeveelheid van 20 g Planta (2 porties van 10g of 4 besmeerde boterhammen) levert minimaal 25% GDA van het omega 3 essentiële vet, 30% GDA van het omega 6 essentiële vet en maximaal 30% verzadigd vet op het totaal aan vet.
  Daarnaast kan nog maximaal 15 gram olie of bereidingsvet gebruikt worden bij de bereiding van de warme maaltijd.

 • Voor welke kooktoepassingen kan ik Planta margarines om te bakken en te braden gebruiken?

  Planta margarines om te bakken en te braden worden aanbevolen voor roerbakken, bakken, topping, invetten en ovengebruik. Ze zijn niet geschikt voor frituren.

 • Waarom gebruikt Planta 3 oliën in haar producten?

  Planta margarines bevatten een combinatie van drie zorgvuldig geselecteerde plantaardige oliën die afkomstig zijn uit natuurlijke plantaardige zaden. De plantaardige oliesoorten in Planta bevatten allemaal de essentiële vetzuren alfa-linoleenzuur en linolzuur (beter bekend als omega 3 en omega 6). Alle plantaardige oliën hebben een andere samenstelling: sommige soorten bevatten meer alfa-linoleenzuur, andere juist meer linolzuur. Door verschillende soorten olie te mengen, bevat Planta veel gezonde vetten en weinig slechte vetten. Daarom is Planta een goede bron van goede essentiële vetten. De volgende oliën worden gebruikt:

  Maïsolie
  Maïsolie bevat zowel linolzuur als alfa-linoleenzuur. Het bestaat uit 60% linolzuur en 1% alfa-linoleenzuur.

  Zonnebloemolie
  Zonnebloemolie bevat veel meervoudig onverzadigde vetten, die belangrijk zijn voor het lichaam. Zonnebloemolie is een uitstekende bron voor linolzuur, maar bevat weinig alfa-linoleenzuur.

  Raapzaadolie
  Het is plantaardige olie met weinig verzadigd vet. Het bevat 11% alfa-linoleenzuur en 21% linolzuur en is daardoor een belangrijke bron van essentiële vetten.