Home > Recepten > Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 15 g koriander
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rijpe mango
  • 6 el sinaasappelsap
  • 6 el zonnebloemolie
  • 500 g visfilet (wit)
  • 12 sneetjes brood
  • Planta

Bereidingswijze

voor Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel met koud water af en laat afkoelen.
  2. Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  3. Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg 0.5 theelepel peper, wat zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
  4. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met 0.5 theelepel peper, wat zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
  6. Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
  7. Besmeer de boterhammen met halvarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen, verdeel de salsa erover, leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.