
voor 4 personen Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 zakje (200 g) gemengde sla
- 4 lente-uitjes
- 8 el tomatenketchup
- 0,5 tl milde kerriepoeder
- 6 el Planta
- 12 sneetjes brood
- 8 plakjes boterhamworst
- Extra nodig:
- cocktailprikkers
Bereidingswijze
voor Broodlaagjes met sla en boterhamworst
- Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en scheur de sla eventueel in kleine stukjes. Hak de lente-uitjes fijn.
- Meng 4 eetlepels ketchup met de kerrie, Planta en de lente-uitjes.
- Besmeer de boterhammen met de lente-ui-ketchupboter.
- Beleg 4 boterhammen met de helft van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg er 4 boterhammen met de besmeerde kant naar boven op. Beleg deze met de rest van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg de andere 4 boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op.
- Prik in elke hoek een prikker, en snijd de boterhammen schuin in vier punten. Verdeel ze over 4 borden en schep de rest van de ketchup erbij.