Home > Recepten > Broodlaagjes met sla en boterhamworst

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 zakje (200 g) gemengde sla
  • 4 lente-uitjes
  • 8 el tomatenketchup
  • 0,5 tl milde kerriepoeder
  • 6 el Planta
  • 12 sneetjes brood
  • 8 plakjes boterhamworst
  • Extra nodig:
  • cocktailprikkers

Bereidingswijze

voor Broodlaagjes met sla en boterhamworst

  1. Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en scheur de sla eventueel in kleine stukjes. Hak de lente-uitjes fijn.
  2. Meng 4 eetlepels ketchup met de kerrie, Planta en de lente-uitjes.
  3. Besmeer de boterhammen met de lente-ui-ketchupboter.
  4. Beleg 4 boterhammen met de helft van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg er 4 boterhammen met de besmeerde kant naar boven op. Beleg deze met de rest van de sla, plakjes komkommer en een plakje boterhamworst. Leg de andere 4 boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op.
  5. Prik in elke hoek een prikker, en snijd de boterhammen schuin in vier punten. Verdeel ze over 4 borden en schep de rest van de ketchup erbij.